At læse – sådan rigtigt

At læse – sådan rigtigt

Jeg har skrevet om det før. Om det at læse.

Eller ikke læse.

Nuvel, her kommer lidt igen.

De kan tælles på én hånd, det antal bøger jeg har læst de sidste 2-3 år, og jeg kan ikke huske, hvor mange måneder det er siden, jeg sidst har kunnet koncentrere mig om at læse mere end nogle få sider, før jeg har måtte give op. Og der går ofte uger, endda nogle gange måneder, mellem, at jeg overhovedet åbner en bog.

Det er meget ulig mig, der ellers altid har været en læsehest, og altid har købt mange bøger. Heller ikke dét har der været meget af.

I dag, faktisk lige før jeg startede på dette indlæg, er der imidlertid sket det helt fantastiske, at jeg har læst mange sider. Faktisk så mange sider, at jeg har læst en bog helt færdig.

Dét er lidt af et tigerspring.

Og det er et skulderklap til forfatteren, der skrev bogen, der, som den første længe, har kunnet fange min koncentration længe nok.

I den forbindelse er udtrykket “tigerspring”, ovenfor, ikke tilfældigt valgt, for der er nemlig tale om skønne Charlotte Heje Haases bog “Mit livs største tigerspring – en barselsdagbog”.

Tænk, at det var en bog om barsel, der skulle være mit tigerspring. Men hun skriver som sædvanligt med stor selvironi, stort hjerte, skide sjovt og medrivende, og som sådan har emnet ikke afgørende betydning. Hun kunne såmænd skrive om affaldssortering, og det ville stadig være medrivende.

Fil 16-02-2016 17.46.24

2 Replies to “At læse – sådan rigtigt”

  1. Tillad mig et behersket Jubii – og tillykke. Velkommen tilbage blandt vi læsende. Er det ikke lidt som at få livet igen?

    M!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.