En ulæsende bogelsker

En ulæsende bogelsker

Som jeg har skrevet tidligere, har jeg ikke lagt en plan for, hvordan mit fremtidige arbejdsliv skal se ud. Det er stadig uvist og mulighederne er mange. Eller det kan jeg jo i princippet ikke vide, når jeg ikke rigtig har undersøgt mulighederne, men jeg satser.

Jeg har heller ikke gjort mig særlig mange tanker om, hvad februar, som jeg jo har valgt at hive ud af kalenderen, skal gå med. Jeg har med vilje undladt at lave en masse planer og aftaler. Dvs. den første uge er booket, men herefter er kalenderen befriende tom.

Hensigten med først at melde mig ledig 1/3 er, at jeg har brug for at afklimatisere. At få den gamle arbejdsplads lidt på afstand.

Jeg gentager vist mig selv. Tror jeg har skrevet alt ovenstående før

Lige nu sidder jeg i sofaen. Jeg satte mig egentlig for at forsøge at læse lidt. Som jeg måske har nævnt før, læser jeg næsten aldrig mere. Engang læste jeg meget. Havde altid gang i en bog eller to. De senere år, har jeg kun læst et par stykker eller tre. Jeg har ikke kunnet koncentrere mig. Tankerne flyver af sted og jeg tager mig selv i at tænke på alt muligt andet, så jeg må læse den samme halve side om og om igen. Til sidste giver jeg op.

Det var det jeg håbede, at jeg kunne ændre lidt ved, da jeg satte mig her. At genoptage læsningen. Måske kan jeg sætte det som et delmål for februar: at finde læsekoncentrationen igen.

Jeg elsker bøger. Fascineres ved tanken om alle de skrevne ord. Om alle de tænkte tanker, der ligger bag. Efterhånden har antallet af ulæste bøger på min reol, bare langt oversteget antallet af læste.

Nå, det bliver så ikke lige nu, for nu er jeg blevet træt og vil tage en lur i steder for.

3 Replies to “En ulæsende bogelsker”

 1. Men … pas nu på ikke at erstatte én slags stress med en anden!

  Selv sagde jeg mit job op i 2007 med den hensigt at bruge 2008 på at finde ud af, hvad jeg så ville. Og kunne jeg gøre dét om, så ville jeg insistere på, ikke at foretaget mig noget som helst planlagt den første måned til halvanden.

  I stedet blev jeg fra første øjeblik helt oplagt af at lave alt muligt andet og havde den ene aftale efter den anden.

  Det gav mig aldrig, det jeg egentlig havde brug for, og jeg går stadig rundt med en tung grundtræthed.

  De bedste tanker.

  M!

 2. Jeg har også perioder, hvor der ikke bliver læst så meget (og er altid lidt frustreret over det!). Det er bare ikke altid koncentrationen er til stede, og i perioder har jeg mere lyst til film eller serier. Lige nu får jeg læst en masse og har en stak bøger der venter på mig, men en del af årets læsning har altså også været ret letfordøjeligt (krimier, mm). Mon ikke Ida Jessens “En ny tid” er lige noget for dig? Den er ikke lang, men god, og handler om en kvinde som skal finde sig selv efter hendes ret dominerende mand er død. I hvert fald tror jeg det er en god ide at begynde med en bog, der virkelig tiltaler dig, eller måske at genlæse en, du allerede kender, for lige at komme igang?
  God læselyst!

 3. @M!
  Jeg skal nok passe på. Jeg har lavet alt for mange aftaler denne uge og i halvdelen af næste. Men resten af måneden er til gengæld tom og jeg satser på, at der ikke skal fyldes for meget på. Tiden går alt for hurtigt.

  @betteskov
  Det er faktisk lige meget, hvilken genre jeg kaster mig over, så er der ikke noget, der har kunnet holde min koncentration. Det plejer krimier ellers altid, men selv Jussi, hvis bøger jeg ellers har slugt råt fra før han blev kendt, måtte jeg give op overfor. Nu er det dog lykkedes mig at læse en halv bog i denne uge. Det er virkelig stort – og det er ellers ikke en krimi. Der er håb 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.