Status på Twitter

Status på Twitter

Her på årets næstsidste dag, vil det være passende at besvare det spørgsmål du ikke har stillet: “Hvad er status?”. Altså ikke en status som i en Facebook statusopdatering, men en status som i “Hvad er status på Twitter?” (men den havde du nok gættet). Hvis du ikke er eller har været storforbruger af Twitter, så bare spring dette indlæg over, for så kan du sandsynligvis ikke relatere. Overhovedet. Er du eller har du været storforbruger, men alligevel ikke kan relatere, så kan du også med fordel stoppe læsningen nu og foretage dig noget mere spændende.

It’s not you. It’s me
Min og min Twitterkontos pause fra vores forhold varede i 18 dage. I 16 af de 18 dage, har jeg ikke savnet den. Faktisk har det bare været en befrielse ikke hele tiden lige at skulle tjekke (undskyld konto, it’s not you – it’s me). Hvis du er et matematisk geni, kan du jo så godt regne ud, at der faktisk er 2 dage, hvor jeg har savnet den.

Krisehjælp
Da dag 17 kom, fik jeg pludselig abstinenser, men så snappede jeg efter krisehjælp hos nogle tweeps, hvoraf flere overbeviste mig om, at jeg absolut intet gik glip af. Og så var de væk, ikke tweepsene, men abstinenserne. Dag 18 kom og så fik jeg abstinenser igen. Denne gang nåede jeg ikke at snappe 112, men loggede på. Og vupti – så var jeg aktiv igen. Det er og bliver en tidsrøver. Dag 18 var i går, og jeg kan allerede mærke nu, at jeg med en vis sandsynlighed får lyst til at holde pause igen. Det kan selvfølgelig også være, at Twitter bliver så træt af mine pauser, at den vælger at slå op een gang for alle. Eller også gør jeg.

Offline i 2017
Jeg troede aldrig jeg skulle nå dertil, at jeg har lyst til bruge mere tid offline, for mine mange år på sociale medier har givet mig nogle fede oplevelser og venskaber offline. Ikke desto mindre, så vil jeg gerne være mindre online i 2017. Bare lidt. For jeg skal selvfølgelig heller ikke kobles helt fra, så jeg bliver hægtet af og tabt i svinget. Sociale medier er trods alt kommet for blive, og jeg kan takke dem for meget godt. Om det så reelt kommer til at ske, vil tiden vise. Mådehold er ikke lige mig. Jeg er mere enten/eller (det er derfor jeg ikke har et slikskab).

Vil du også prøve?
Det har virkelig være rart og godt at holde Twitterpause. Jeg er efterhånden stødt på nogle stykker, der overvejer at gøre det samme. Er du en af dem, så vil jeg klart anbefale dig bare at hoppe ud i det. Du har ikke noget at miste. Eller dvs. du kan selvfølgelig miste følgere, men de skal nok vende tilbage, når din pause er slut. Gør de ikke det, var de nok ikke vildt interesserede før din pause 😉

So – go ahead and jump!

Det var status på Twitters og min pause i forholdet. Stay tuned for en opfølgning! 🙂

8 Replies to “Status på Twitter”

 1. Jeps, jeg gør det! I morgen er dagen, hvor jeg deaktiverer mine Facebook- og Twitterkonti. Har desuden meldt mig i Fitnesscenter, så nu skal det være slut med at være sofakartoffel med smartphone klistret til højre hånd! Op og i gang, tab 20 kg – det må være mit mål i 2017 ???‍♀️??‍♀️

 2. Du er sgu sej! Tillykke med den beslutning.
  Der er en anden af mine følgere, der fortalte i går, at han går offline fra Twitter og Facebook i januar måned. Det spreder sig!

  I får mig da til at tænke tanke, at jeg kunne prøve også at deaktivere Facebook, men jeg er virkelig, virkelig i tvivl. Jeg har oprettet en side til min blog, og hvis jeg deaktiverer min konto, så går jeg ud fra, at den også smutter i svinget. Og uden Facebook og Twitter har jeg ingen steder at gøre opmærksom på nye indlæg. Twitter er ok at undvære på det punkt, men Facebook…på den anden side, hvis folk virkelig er interesseret i at læse det jeg skriver, så tjekker de nok om der er nyt.

  Og så har jeg de der overvejelser mht. jobsøgning og branding af mig selv på sociale medier. På en måde har jeg sgu brug for dem, men jeg kan jo lade det komme an på en prøve.

  Dammit, en beslutning jeg skal tage! 😀

  God fornøjelse med dit nye offline liv. Hold mig lige opdateret, ikke?

  1. Ja, det må være en svær beslutning for dig. Jeg har heldigvis ikke brug for hverken FB eller Twitter ift. job eller andet, men det er bare så stor en del af mit liv, så synes det har været en svær beslutning. Twitter er mit go-to for nyheder og trafik, så på den måde vil jeg nok savne det. Men NU skal det altså prøves ? Og jeg har tilmeldt mig mailinglisten på din side, så nu får jeg melding den vej rundt, når du skriver nye, altid sjove/interessante/eftertænksomme indlæg ??

   1. Jeg er meget spændt på udfaldet af dit projekt NoSoMe 🙂 Og i øvrigt tak fordi du har meldt dig på min mailingliste 🙂

    1. Projekt NoSoMe går fantastisk indtil videre. Nytårsaftenseftermiddag deaktiverede jeg både min Twitter- og min Facobookkonto og jeg savner kun Twitter en smule. Primært fordi jeg ikke føler mig opdateret på nyheder og lign. Facebook savner jeg slet ikke (endnu). Jeg tænker, at Twitter vender jeg tilbage til inden for de 30 dage, måske med en mindre følger-gruppe bestående primært af off. myndigheder og nyhedssites, mens Facebook nok får lov at hvile lidt længere. Jeg bruger væsentligt mindre tid på tlf hver dag, men kan godt mærke, at jeg bruger Instagram mere end tidligere, men slet ikke i samme grad, som jeg brugte Facebook. Det er helt rart ikke at ville tjekke hele tiden, om der er sket noget nyt.
     Og så er projekt tab 20 kg også skudt godt i gang ???‍♀️?️??
     So far so good ??

     1. Det er sgu godt gået, Christina!

      Jeg er kommet ud på den anden side af min social media kvababbelse, så nu bliver jeg hængende.
      Ihvertfald indtil jeg næste gang får et overload 😀

      Jeg har faktisk aldrig rigtig brugt Twitter som primær nyhedskilde. Jeg har selvfølgelig fulgt links til nyheder, men jeg har foretrækker mediernes egne nyhedssider. Men jeg har nu været mindst lige så træt af de danske medier som af sociale medier, så også der har jeg holdt lavt blus. Lææææææænge. Er dog ved at komme i gang igen, fordi jeg begynder at føle mig hægtet af på nyhedssiden og det skal helst ikke ske.

      God fornøjelse med projektet. Keep me posted!

 3. Jeg holder ind i mellem pause – eller rettere sagt, ind i mellem går der et par dage, hvor jeg ikke lige får tjekket. Det virker fint nok, selvom man ofte rammer en tråd, der overhovedet ikke giver mening. Men så er det jo bare fordi, man ikke har læst den fra starten af. Og så kan man selv bestemme, om man gider det eller ej.

  Jeg tror aldrig, jeg kommer til at lægge det fuldstændig på hylden. Dels fordi jeg trods alt lever af min viden om Sociale medier, dels fordi jeg i forvejen har et ret afslappet forhold til dem og ikke har behov for at skulle tjekke dem hvert andet øjeblik. Nogen mærker jeg et behov komme snigende, men så bliver fonen bare smidt på bordet en dags tid, og så er det overstået.

  1. Tak for din kommentar, Morten 🙂

   Jeg kan ikke huske, hvornår der sidst er gået en dag, hvor jeg ikke har tjekket. Mit trang til lige at tjekke, er helt klart vokset betragteligt i den tid jeg har gået ledig. Overspringshandlinger. Jeg ved, at trangen helt automatisk bliver mindre, når jeg en dag er i arbejde. Sådan var det også da jeg var i job – der havde jeg slet ikke trangen – så er der jo et job, der skal passes.

   Det er klart, at du ikke kan lægge det på hylden, når du bruger dem professionelt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.