Mit online liv på lavt blus

Mit online liv på lavt blus

Jeg har erkendt, at også en social media junkie kan få en overdosis, og have brug for afvænning.

En dag skrev jeg om mit online liv – hvad og hvor meget de sociale medier betyder for mig, og hvor lidt jeg vil være dem foruden. Det var i september. Nu skriver vi december, og jeg er netop begyndt at sætte mit online liv på lavt blus.

Lige nu har jeg nærmest et had-kærlighedsforhold til de sociale medier.

Jeg har, gennem et stykke tid, følt en trang til at koble af og træde et skridt væk fra den skueplads, og indimellem også uskønne kampplads, som de sociale medier er. Der er ikke nogen tvivl om, at min tilstedeværelse på de sociale medier, er øget endnu mere i den tid jeg har været jobsøgende. For det første, er det jo det område, der er en del af plan A mht. arbejdsområde, så jeg har været nødt til at være på. For det andet, er muligheden for at netværke og den personlige branding via sociale medier, ret vigtige elementer i processen med at finde et job. For det tredje, fordi de er blevet brugt som overspringshandlinger på tidspunkter, hvor jeg i stedet burde sidde og skrive tekster eller blogindlæg, som er det jeg havde planer om at bruge mere tid på.

Twitter er det medie jeg har haft allermest lyst til at trække mig fra, fordi det er den mest gavmilde kilde til overspringshandlinger.

Og i går blev således handlingens dag.

Efter at have kredset om “Deaktiver min konto”, som katten kredser om den varme grød, fik jeg endelig taget mig sammen til at klikke på knappen.

Når man som junkie gennemgår en kold tyrker, er en af bivirkningerne jo abstinenser. Til min store overraskelse har de dog vist sig at være ikke-eksisterende i dag. Faktisk har det nærmest været et fix i sig selv at have taget det her skridt.

Twitter sletter automatisk min konto efter 30 dage, men i erkendelse af, at jeg er social media junkie, besluttede jeg i går, at succeskriteriet skulle være at holde pause en uge. Nu tænker jeg, at det slet ikke bliver noget problem, grundet de manglende abstinenser. Det er slet ikke min plan at ville forlade Twitter helt, så for mig er det “på gensyn om højst 30 dage” til mine lidt over tusind følgere.

I øvrigt tog jeg et skridt mere i min stræben efter at sætte mit online liv på lavt blus. Jeg gjorde min Instragram profil privat. Hvor længe jeg beholder indstillingen sådan, ved jeg ikke. Måske kun et par dage. Måske et par måneder. Det ligger helt hen i det uvisse.

4 Replies to “Mit online liv på lavt blus”

 1. Der skal mod til at bryde med vaner – og det gælder også for SOME – og man bliver mere opmærksom på det man har, når man ikke har dem mere;)

  1. Mange tak for din kommentar, Susanne 🙂

   Ja, det kræver lidt mod. Jeg bruger jo SoMe til at udvide mit offline netværk.
   Det går forrygende med at holde pause. Det er måske netop fordi det er en pause og ikke et endegyldigt farvel 🙂

 2. Det er spændende at se hvad der kommer ud af din pause. Men du skal lige vide at vi er nogle stykker DER BLIR PÆNT KEDE AF DET hvis du ikke kommer tilbage indenfor de 30 dage.

  1. Åh, hvor er du sød, din slyngel.
   Jeg skal nok komme tilbage, men indtil det sker, må I hygge jer helt vildt og holde skansen for mig.

   Hils ❤️

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.