Fortsætter oprydningen

Fortsætter oprydningen

Normalvis er rengøring en røvsyg tjans, som jeg kun udfører, når skidt og nullermænd er vokset mig over hovedet – i bogstaveligste forstand. Anderledes står det til med mit digitale liv, hvor jeg fortsætter oprydningen og rengøringen ufortrødent.

Som jeg nævnte i et tidligere indlæg, så var Twitter det første medie, der måtte lide under min rengøring, da jeg deaktiverede kontoen. Det går i øvrigt superfint med at undvære mediet. Jeg har kun mærket en lille flig af nysgerrighed en enkelt dag. Den forsvandt dog hurtigt igen uden, at jeg på nogen måde var i nærheden af at lade mig friste.

Bloggen
Jeg har fjernet omkring 700 indlæg på min blog. Alle gamle indlæg fra starten i 2006 til og med 2015. Nu ligger de som kladder og venter på at blive håndteret på en eller anden måde. Jeg overvejer at kopiere dem over i et dokument, så jeg har dem liggende lettilgængelige. Der ligger for mange tanker gemt i teksterne til, at jeg har lyst til at slette dem. Men det er fandme mange indlæg at skulle igennem…

Instagram
Kontoen blev gjort privat samme dag, som jeg deaktiverede Twitter. I går tog jeg et skridt mere og gik amok i selfiesletninger. Vildt. Og mærkeligt. Og fedt.

Youtube
For nogle måneder siden oprettede jeg en youtube kanal, for ligesom at være med på beatet. Det blev kun til en lille håndfuld videoer og abonnenter i starten. Siden har der været cirka lige så meget aktivitet, som hovedgaden i Bonderøvstown efter lukketid. Så den måtte lide døden i går. Ikke Bonderøvstown, men kanalen.

Streaming
I dag er oprydningen gået ud over både Netflix og HBO. Den tid jeg bruger på førstnævnte, på at kværne en hel serie igennem på en dag eller weekend, kan jeg bruge mere fornuftigt. Sidstnævnte bruger jeg stort set aldrig, så der er ingen grund til at betale. Derfor har jeg opsagt begge abonnementer, så ved udløbet af hhv. december og januar, har jeg ikke længere streamningtjeneste. Jeg har i øvrigt heller ikke almindelig tv-pakke. Den opsagde jeg for snart et år siden.

Diverse apps
Jeg har slettet min konto hos Peach og Periscope. Det samme skal ske med Timehop, men det skal åbenbart ikke være brugervenligt og nemt. Det er ihvertfald endnu ikke lykkedes mig at finde ud af, hvordan jeg gør. Et splitsekund overvejede jeg også at slette min Snapchat konto, men der er jeg ikke helt endnu.

Hvorfor al denne oprydning?
Først var det et behov for at træde væk fra skuepladsen for en stund. De seneste dage har det udviklet sig til en aktiv søgning mod at genfinde roen og fordybelsen. Det lyder så svulstigt, men der ligger egentlig blot det i det, at jeg gerne vil finde koncentrationen til igen at læse bøger og skrive. Jeg plejede at være en læsehest, der kunne blive høj ved tanken om og duften af en ny bog. Jeg plejede at skrive mange blogindlæg eller dagbøger. De senere år har jeg kun gjort begge dele i meget lille målestok. Der har hele tiden været et socialt medie eller en streamingtjeneste indenfor rækkevidde, så i stedet for at skrive eller læse, er det blevet til overspringshandlinger.

Tag ikke fejl, overspringshandlingerne har også givet mig noget godt. Især de sociale medier, der har været med til at udvide mit netværk offline. Og som jeg har nævnt før, så er jeg afhænging af de sociale medier i min jobsøgning. Derfor har jeg heller ingen planer om at melde mig helt ud. Og det er også stadig min plan at hoppe tilbage på Twitter igen inden kontoen automatisk slettes. Der er bare andre ting, jeg vil koncentrere mig om lige nu.

5 Replies to “Fortsætter oprydningen”

  1. God fornøjelse med den måske upcoming hovedrengøring. Det føles godt. Så må jeg se, hvor længe jeg kan holde det rent.

 1. Du er simpelthen for sej! Jeg synes det lyder som en helt uhyggeligt svær øvelse, du har foretaget – jeg føler hele mit liv efterhånden ligger på SoMe. Kan næsten ikke huske hvad jeg lavede før smartphones, Facebook, Twitter og Instagram kom ind i mit liv. Du har – måske (?) inspireret mig til også at deaktivere mine konti diverse steder et stykke tid. Så tak for det – og godt nytår til dig, Eva.

  1. Mange tak, Christina

   Faktisk havde jeg vildt lyst til at logge på Twitter i går, men nogen fik mig overtalt til ikke at gøre det. I dag fik jeg lyst igen, så nu har jeg aktiveret kontoen. Deaktiveringen holdt hele 18 dage – det havde jeg ikke troet. Men det har været SÅ skønt, så skønt. Og jeg tænker, at denne kolde tyrker betyder, at jeg fremtover ikke har lyst til at bruge så meget tid der. Og hvis jeg igen føler, at jeg spilder for meget tid, så har jeg jo bevist overfor mig selv, at jeg til enhver tid kan deaktivere, hvis jeg trænger igen.

   Der er jo ingen der siger det skal være permanent, men jeg tror virkelig, at det er godt at trække stikket fra det hurtige fix, der altid er tilgængelig online. At skabe rum til fordybelse og RO. Det har været fantastisk 🙂

   Hold mig endelig opdateret på, hvad du gør 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.