Noget om toiletter

Noget om toiletter

Jeg skal skrive om et toilet. Eller ikke om toilettet i sig selv, men der skal indgå et toilet i den tekst jeg skal skrive. Nu tænker måske “Hvorfor fanden vil hun skrive en tekst, hvor toilet indgår?”

Det er såmænd fordi jeg er med i en skrivegruppe, hvor det er dagens skriveøvelse.

Så nu sidder jeg her og tænker på toiletter, og de associationer der nu ellers kommer skyllende indover mig.

Men hvad fanden skriver man lige, når dét er emnet?

Jeg kan selvfølgelig skrive om de gange jeg har siddet på toilettet og lavet synkronskidning (eller pisseri, det kan jeg jo af gode grunde ikke vide) med naboen inde ved siden af. Hvordan jeg kan høre den knirkende lyd, når der hives godt i papirrullen. Og stilheden lige bagefter, hvor man skal være temmelig fantasiforladt for ikke at kunne forestille sig, at naboen lige nu er i gang med at tørre røvhullet.

Jeg kan også fortælle om de gange jeg kan høre overboen, når han sender en stråle af pis ned i kummen. Den højlydte og insisterende plasken, som et brusende vandfald, der rammer vandoverfladen. Og med ét er der stille i et par sekunder. En stilhed, der brydes af sporadiske plask, når den sidste rest presses ud i slatter. Hvis jeg kort efter hører toiletpapirholderen knirke, ved jeg, at han er en af dem, der ikke nøjes med at ryste de sidste dråber af vandslangen, men dubber den tør.

Det er en af de gaver man får med sig i etageejendomme. Man ved mere om sine naboer end man egentlig behøver. Og mere end man kan bruge til noget. Ud over at finde inspiration til den skriveøvelse, hvori toilet skal indgå. Det er information overload.

Jeg kan også skrive om de mærkelige toiletdrømme jeg har haft flere gange med ujævne mellemrum. Hvordan jeg har været desperat trængende efter et toilet, men på alle toiletter er kummen fyldt med kloakklamhed helt op til kanten. Eller også er klamheden begyndt at rende ud over kanten. Eller også kan dørene ikke lukkes. Hvis der overhovedet er en dør. Eller også er der ingen toiletpapir. Eller også er det det hele på én gang. Ens for dem alle er, at de er ultra lorteklamme og gør det umuligt for mig at vælge, hvilken jeg skal benytte.

Og så vidt jeg kan læse mig til, har det noget med beslutninger at gøre. Hvordan jeg har det med dén slags, må høre en hel anden tekst til.

Og nu ved du allerede mere om mig, end du behøver. Og kan bruge til noget.

Og skyl så ud efter dig!

2 Replies to “Noget om toiletter”

  1. Det får mig til at tænke på dengang i min studietid, hvor jeg fast havde Lines Klumme i de studerendes blad, og lavede en klumme om toiletforholdene på Landbohøjskolen *lol*

    Og til dine toiletdrømme, så havde min radiokanal besøg af en drømmetyder en morgen, hvor de opfordrede til at skrive ind med drømme, man godt kunne tænke sig at lære mere om. Jeg drømmer nemlig også ofte om toiletter, der er klamme/væk/ikke har nogen døre, der kan låses, ofte i sammenhæng med at jeg ikke har nogen bukser på (gisp!). Damen sagde så at toiletdelen handlede om at jeg havde noget “psykisk affald”, jeg ikke kunne komme af med, og det at være bukseløs var fordi jeg følte jeg blottede mig for meget.

    Man skulle nok have været der – men det gav altså ret god mening, da hun fortalte om det 😉

  2. Ja, jeg har læst det samme om, hvad toiletdrømme betyder. Jeg må sgu være en omvandrende losseplads set i lyset af alle de gange jeg har drømt om toiletter 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.