SPATliste – epidemi eller isme

SPATliste – epidemi eller isme

For et par uger siden skrev jeg en liste over ting jeg får spat af.

Jeg skrev også, at der var flere punkter til listen. Punkterne er ikke blevet færre siden da. Jeg tror faktisk, jeg løbende kan diske op med så mange spatpunkter, at der er potentiel risiko for spatidemi eller det mere mundrette spatemi. Listen kunne også være startskuddet til en ny isme. Spatisme, for eksempel. Tanken om at lægge navn til en ny isme føles bedre end tanken om at lægge navn til en ny epidemi.

Så mangler jeg bare at ordsmede definitionen af spatisme. Det kunne være noget i den her retning.

Spatisme substantiv <en; spatismen, ikke flertal>
Tilbøjelighed til at udvise vrede i punktform. Ofte forårsaget
af vedvarende irritationer af både rationel og irrationel karakter.

Således er en ny isme født.

Og det leder mig frem til fortsættelsen på SPATlisten.

Jeg får spat af

 • at jeg altid går glip af at opleve suset fra diverse store sejre i sportens verden, fordi jeg synes sport, både på tv og fysisk, som udgangspunkt er røven af 4. division.
 • at jeg får spat, når min ellers meget veludviklede fornemmelse for situationer, en sjælden gang svigter. Forgive. Forget. Forhelvede.
 • at vejrudsigten efterhånden melder mere shitstorm end solskin på sociale medier. Hver. Fucking. Eneste. Dag.
 • at jeg ikke bare klæder mig på, så det dårlige vejr bliver af mindre betydning.
 • cyklister, der tror det er nok bare at kunne sige “jamen jeg har da lys på”, når lygten er en lille latterlig en af slagsen med en rækkevidde på -2 m.
 • at jeg nogen gange vælger at kravle over, hvor gærdet er højst.
 • at jeg føler det er lidt snyd, når jeg vælger at springe over, hvor det er lavest.

Og nu gider jeg sgu ikke mere spat!

Så SPAT af med dig!

 

2 Replies to “SPATliste – epidemi eller isme”

 1. Jeg ville faktisk også gå glip af samtlige store sportsbegivenheder, hvis ikke det var fordi jeg faktisk er gift med Eurosport. Ja, det vidste du nok ikke, hva’?! Eller måske er jeg ikke helt gift med Eurosport, men så i hvertfald med én, der ser så meget sport, at det næsten føles sådan. Altså bortset fra når der kommer en ny sæson af Iceroad Truckers. Må jeg få en plads på din spat-liste, thank you very much?…

  1. Ej, dit skøre liv, for fan’ – jeg har jo slet ikke fået svaret på din kommentar!
   Men nej, jeg vidste faktisk ikke, at du er gift med Eurosport. Det er lidt sejt. Jeg ville gerne kunne skrive, at jeg er misundelig, men …der er plads på spat-liste. Så meget kan jeg gi’ dig!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.