Deaktiver Facebook

Deaktiver Facebook

HA! Mit forhold til mine profiler på de sociale medier er sgu ved at udvikle sig til en føljeton, der er mindst lige så lang og jeg-ruller-med-øjnene-agtig, som den non-stop farce, der foregår på Christiansborg. Først var det Twitterpausen, så var det Instragram jeg gjorde privat, så var det de 700+ blogindlæg jeg slettede. Og nu – som i næsten lige nu – for et øjeblik siden, klikkede jeg på Deaktiver Facebook (ja “klikkede” – jeg er mest på via browser på den bærbare…så oldschool er jeg nemlig), for at holde en pause.

OH…MY…GOD.

Det ved jeg da SLET ikke, hvordan jeg skal komme igennem.

Det er første gang siden jeg oprettede kontoen i 2007, at jeg har deaktiveret den. Eller det vil sige, at jeg deaktiverede en kort periode, lige da jeg havde oprettet den. Men det var sgu da kun fordi jeg ikke anede, hvad fanden jeg skulle stille op med det der forholdsvis nye medie.

Lige nu, i skrivende stund, rider jeg på bølgen af den kæmpe rus jeg følte, lige da jeg havde gjort det. Men, som alle andre bølger, ebber den her jo også ud på et tidspunkt og bliver til små skvulp. Og når det sker, kan I finde mig i vandkanten som en ildelugtende og molstreret strandvasker, der har set bedre dage.

At holde Facebook pause har sgu altså bare lige lidt flere konsekvenser end min nylige pause fra Twitter. Er I måske KLAR over, hvor mange livsvigtige grupper jeg er med i??? Og hvordan skal folk dog få fat i mig??? Nu kan jeg jo heller ikke tjekke ind eller dele naturbilleder hele tiden. For slet ikke at nævne, at det er MIT job at holde mine venner opdateret på, hvor meget dagens længde er tiltaget. Og så ALLE DE MILLIONER af likes jeg går glip af.

Fåååårk. If it’s not on Facebook, it didn’t happen.

JEG EKSISTERER IKKE MERE!!

Deaktiver Facebook er en meget gruopvækkende oplevelse. Måske skulle jeg have lavet en konskvensberegning først.

Nå, men Twitter er jo aktiveret igen og Instagram er offentlig igen. Så der vil jeg smutte over nu, for at føle at jeg eksisterer bare en lille smule.

 

(P.S. Hvis I møder mig på gaden, så tjek lige om jeg er ok. Hvis jeg ser forvildet og tørstig ud, så er det nok bare abstinenser. Så bare prik mig skulderen og sig “Jeg LIKER dig”, så skal det nok gå.)

(P.P.S Til mine FB-venner: vi ses nok før I kan nå at læse hele vejen herned)

(P.P.P.S Stadig til min FB-venner: Nej, jeg fik åndenød ved tanken om at deaktivere Messenger, så det gjorde jeg ikke. Så I kan fange mig der)

3 Replies to “Deaktiver Facebook”

 1. Altså jeg får lidt optur over, at man bare kan trykke på en deaktiver-knap og så er man skyllet ud i kloakken. Jeg troede faktisk det var sværere end som så?
  Jeg er faktisk temmelig træt af Facebook, og det har jeg været LÆNGE, hvis nogen spørger mig. Den eneste grund til at jeg forvilder mig derind er, at min blog ligger derinde også. Og så forpligtiger det lissom, føler jeg. Måske det bare er noget pjat.
  Men altså, good for you, si’r jeg bare! You can do it!! ❤️

  1. Når du deaktiverer, så skylles du ikke helt ud i kloakken. Deaktivering er kun det lille skyl, hvor du ligger og skvulper rundt på midtvejen (og nogen af os gør det i fosterstilling). Det eneste det kræver at genaktivere, er at logge ind (det skal jeg lade være med…the struggle is real). Det er først, når du sletter kontoen, at det store skyl sker. OG DET KOMMER IKKE TIL AT SKE.

   Jeg gør det som et lille eksperiment. Eller nu har jeg *gjort* det til et eksperiment. Før var det egentlig bare for at se, om jeg overhovedet kunne få mig selv til det. Jeg bruger Facebook meget til at holde kontakt til netværk og informationer og arrangementer osv. Og så skriver jeg lange statusopdateringer, fordi jeg kan lide at skrive, men det må jeg så gøre her i stedet for – og så bare udelade de ting jeg ikke vil skrive offentligt.

   Mht. blog, så var det også mit største problem, da jeg skulle beslutte om jeg ville gøre det. Jeg valgte at finde en, som jeg kunne sætte på som ekstra administrator på min side, så den bliver ved med at være aktiv. Den bliver så ganske vist ikke opdateret, men der er alligevel ikke så mange, der følger mig eller kommenterer på min blog, så forskellen vil nok ikke være at mærke 😀

   Nu kan jeg jo se, at du altid får enormt mange kommentarer på din blog, så jeg tror ikke du skal være så bekymret for det med din blogside på FB. Du kan jo starte med at skrive et indlæg på bloggen og FB, hvor du angiver en dato for, hvornår du lukker siden ned. Så kan dine følgere nå at finde abonnere på din blog på andre måder end ved at følge FB-siden.

   Jeg er ret sikker på, at jeg er tilbage på FB inden ugen er omme. Også selvom folk stadig kan fange mig på Messenger.

 2. Jeg bruger mest FB til at huske andres fødselsdage. Det er den vigtigste funktion for mig. Den vil jeg nødig undvære. al det andet kan jeg sagtens leve ugen 😉 kh. Birgitte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.