Small Talk – Big Questions

Small Talk – Big Questions

For ikke så længe siden købte jeg et spil – Small Talk – Big Questions. Egentlig synes jeg ikke, at “spil” er den rette betegnelse. Det er mere et værktøj. Et samtaleværktøj. En æske med kort med ét spørgsmål på hvert kort (på både dansk og engelsk). A la smalltalkens svar på “Hvilken kaffe byder du uventede gæster”. Jeg købte kortene for at bruge dem som inspiration til skriveøvelser. Jeg har brugt dem et par gange med min skrivemakker. Vi har trukket et kort hver og derefter startet med at skrive. Det vi skrev var ikke svar på det konkrete spørgsmål, men mere de tanker som spørgsmålene satte gang i.

Nu har jeg sat mig for at trække nogle spørgsmål til mig selv – og så faktisk svare på dem. Bare fordi jeg kan. Og fordi jeg har lyst til at skrive. Og ikke kan finde på noget at skrive om.

 

 1. Hvad var dit yndlingsfag i skolen?
  Det er nemt. Hvis vi tænker folkeskole, i hvert fald. Det var helt klart dansk. Og især (eller kun) den skriftlige del. Jeg var ret pjattet med at skrive stile. Og glæden ved at skrive har jeg båret med mig hele livet.
 2. Hvis du kunne bytte forældre med nogen i en uge, hvis forældre ville du så vælge?
  Altså, da jeg var barn, var jeg ret glad for forældrene i “Det lille hus på prærien”. Jeg syntes moren var så kærlig. Og faren. Han var også pæn. Måske var jeg i virkeligheden lidt forelsket i ham. Og det var nok egentlig den primære årsag. Jeg havde åbenbart noget med ældre mænd … og livet på prærien … gælder det?
 3. Hvad vil du gerne blive kendt for at have udrettet?
  Det er sgu lidt sent at få det spørgsmål nu, hvor jeg nærmer mig de halvtreds og ikke har uanede mængder af år tilbage på kloden. Nu kunne jeg vælge ikke at sætte mit lys under en skæppe og foreslå, at der på min gravsten skal stå “Her hviler klimaets redningskvinde”. Men jeg må nok se i øjnene, at det er mere sandsynligt, at jeg bliver kendt for at bidrage betragteligt til den globale opvarmning med hedeture og en anseelig mængde udledning af gasser.
 4. Hvis du kunne få ét ønske opfyldt, hvad skulle det så være?
  At hele kloden renses for forurening, krige og sult. Nej, spøg til side … stik mig en håndfuld millioner, så jeg kan trække mig arbejdsmarkedet og bruge resten af min tid på at pille røv.
 5. Hvad er dit yndlingsspil?
  Sådan helt generelt gider jeg ikke spil. Med mindre der er tale om forspil. Eller. Nej okay. Jeg har ikke et yndlingsspil, men i mine yngre år har jeg brugt utallige Trivial Persuit / Tegn & Glt aftener med vennerne.
 6. Hvornår har du sidst grædt?
  Øjeblik, jeg skal lige tjekke, hvornår jeg sidst så Sporløs … ej, jeg kan ikke huske det, men det er ikke længe siden. Jeg er blevet så satans rørstrømsk på mine ældre dage. Og hvis der ikke i er noget i tv at tude over, kan man jo altid græde over spildt mælk. Eller noget.
 7. Hvad er din største interesse?
  Jeg har to. Og jeg kan ikke vælge en fremfor en anden. Det er musik og at skrive.
 8. Hvis du kunne vælge hvem som helst som din bror eller søster, hvem skulle det så være?
  Ingen! Absolut ingen! En søster har jeg aldrig ønsket mig. Og jeg kan overhovedet ikke forestille mig, at der findes bedre brødre end mine. Lige der har jeg ganske enkelt vundet i lotteriet.
 9. Hvad ville du helst rejse jorden rundt i, en luftballon eller et tog?
  Luftballon. Helt klart. Den vil være til mindst gene for miljøet.
  Nej, gu er det da ej en luftballon. Det tør jeg sgu da ikke. Så hellere bidrage til klodens undergang på en virkelig lang togtur. Håber bare jeg når hele vejen rundt, før den er gået under.
 10. Hvad var det sidste du tænkte på, inden du gik i seng i går?
  Det er 18 timer siden, det kan jeg sgu da ikke huske! Ej okay, det var, at nu skrider jeg fandme i seng, fordi overboerne har gæster og de har gang i en eller anden selskabsleg, der involverer en allerhelvedes irriterende skramlende lyd henover gulvet. Og det er lydt her. Det er meget lydt her.

5 Replies to “Small Talk – Big Questions”

 1. 1. Mit yndlingsfag var biologi. Og musik. Men mest biologi. Og det er det sådan set stadigvæk, nu underviser jeg i det 😀

  2. Uh… jeg er nu meget, meget glad for mine egne forældre! Men jeg har faktisk prøvet at have ‘låne-forældre’, da jeg var udvekslingsstudent i Australien i det forrige årtusinde. Og et par af mine låneforældre vil jeg altid gerne låne igen – fantastisk dejlige mennesker <3

  3. At jeg har gjort en forskel for mine elever.

  4. At min søn får et langt og godt liv <3

  5. Helt klart TP! Jeg har SÅÅÅÅÅÅÅ meget random viden 😀

  6. Det kan jeg simpelthen ikke huske … men det, jeg KAN huske at jeg har grædt mange, mange tårer over, er salget af og farvellet til min fædrende gård. Den savner jeg stadig fordærdeligt (og får klump i halsen og tårer i øjnene bare ved at skrive disse linjer).

  7. Jeg elsker at være sammen med gode snakke-venner, at nørde og pusle i haven, og at undervise 🙂

  8. Jeg er rigtig glad for min bror, så ham vælger jeg til enhver tid 🙂 Min ene kusine har været en slags næsten-søster for mig altid, så det må være hende.

  9. Tog.

  10. * blank * … jeg kan ikke engang huske hvad jeg tænkte for en halv time siden?!?

 2. Hvor fedt du gider spille med, Line 😀 Er dælme glad for at du fandt svarene ved at gå tilbage – og mange tak for dem. Jeg overvejer om jeg ikke skal trække en omgang mere en anden dag. Så håber jeg du vil være med igen 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.